Tätä kakkua oli pakko kokeilla, myöhemmin tein vielä tätä töihin vietäväksi. Tämä on todella namia ja varmasti teen joskus uudestaankin. Kannattaa kokeilla.

Alunperin ohje on lehtileikkeestä Fazerin mainoksesta, eli www.fazermakeiset.fi

Pohja:
200 g Digestive- tai suklaakeksejä
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Rahkatäyte:
2,5 dl Flora Kevyt Vispiä
1 pss Fazer Marianne Crush-rouhetta
200 g rahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä

Vadelmakoristekerros:
400 g vadelmia (pakasteesta tai tuoreina)
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl vadelmamehua

Murenna keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele keksit irtopohjavuoan pohjalle.


Laita liivatteet (5kpl) likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka sekä Marianne Crush-rouhe.


Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Sekoita liivate-vesi seos Marianne-vaahtoon kevyesti käännellen.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia kunnes rahkaseos on kunnolla hyytynyt.


Soseuta (sulatetut) marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa.
Laita liivatteet (4kpl) likoamaan kylmään veteen.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan mehuun.
Sekoita liivateliemi soseutettujen vadelmien joukkoon ja kaada seos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Koristele kakku pursotetulla kermalla. Jos laitat, esim. marianne karamelleja kakun päälle, varaudu niiden sulamiseen :) Kannattaa laittaa koristeet juuri ennen tarjoilua.