Tätä oli aivan pakko kokeilla. Ohje löytyi kinuskikissa.fi sivuilta. Ai, että oli namia.

 

Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää kuivat jauheet. Levitä taikina uunin pellille. Ja paista uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla, 6-8 min.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta pyöreän muotoisia osia, käytä esim. lautasta apuna. Mittaa, että leikatut taikina palat mahtuvat kakku vuokaan, johon kakku kootaan.

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
7 liivatelehteä
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
450 g mansikoita (pakasteesta)
sokeria maun mukaan

Pinta:
300-400 g mansikoita (tuoreita)

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi lisää rahka. Itse käytin tavallista rahkaa. Lisää mansikat. Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna tilkka mansikoita ja mansikkamehua kattilassa ja lisää liivatteet joukkoon. Sekoita niin, että liivatteet sulavat. Lisää livatteet ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kakun kokaminen:

Vuoraa n.2 litran vuoka/astia tuorekelmulla, laita astian reunoille mansikkaviipaleet. Kaada ensin hieman täytettä, laita pohja, kostuta, kaada taas täytettä, pohja ja kostuta jne. Laita jääkaappiin jähmettymään. Itselläni jäi sekä pohjaa, että täytettä. Laitoin nämä irtopohjavuokaan ja jääkaappiin. Jääkaapista pakkaseen :)