Ystäväni suositteli tätä ohjetta ja tämä oli tosi namia, suosittelen. Ohje on otettu Toverusten Tortut blogista.
Pohja:
noin 250 g leipää
100 g marganiinia tai voita
Täyte:
200 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
200 g raejuustoa
150 g graavilohta
½-1 dl tilliä
1 suolakurkku
½ tl kalamaustetta
3 rkl sitruunamehua
3 kpl liivatelehtiä
Koristeluun esimerkiksi:
4 kpl keitettyjä kananmunia
kirsikkatomaattia
tilliä
- Raasta leipä isolla raastimella palasiksi. Sekoita pehmeä rasva joukkoon ja taputtele seos reunavuoan pohjalle (halk. 22 cm).
- Valmistä täyte sekoittamalla tuorejuusto ja raejuusto keskenään.
- Lisää pieniksi pilkottu lohi ja suolakurkku, silputtu tilli ja mausteet.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota kylmästä vedestä puristetut pehmeät liivatelehdet sitruunamehuun.
- Sekoita liivateliuos täytteeseen hyvin.
- Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja nosta kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
- Koristele kakku haluamallasi tavalla
Kommentit