Kodin kuvalehden kakkukirjasta löytyi tälläinen ohje. Kakusta tuli iso ja näyttävä :) Ja kaikenlisäksi oli vielä hyvän makuinen. Tällä ohjeella kyllä kokoan jatkossakin kakun. Täyte oli aika äkkimakeaa, mutta silti niin hyvää :)

2 x vaalea pohja:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

2x ruskea pohja:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

Kirsikkahilloa

1 tlk vaniljarahkaa

vähän vaniljasokeria

taloussuklaata

1/2 dl sokeria

2 prk kuohukermaa

Kuorrutus:

2 prk kuohukermaa

vaniljasokeria

taloussuklaata

Aloita kakun teko pohjalevyistä. Tein nämä edellisenä päivänä, yksi levyistä meni pakkaseen, kun kakusta pakkasi tulemaan vähän turhankin iso. Riko munat ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kuivat jauheet. Levitä tasaisesti uuninpellille ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa pohjat sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään, irroita leivinpaperi varovaisesti pohjasta. Anna jäähtyä.

Tee täyte, vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka, vaniljasokeri, sokeri.

Leikkaa pohja 8 cm pituisiksi levyiksi. Laita levylle hilloa ja sitten täytettä. Rullaa ensimmäinen levy rullaksi ja aseta se tarjoilualustan keskelle. Tämän jälkeen rupea kokoamaan kakkua, vuoron perään ruskeaa ja valkoista pohjaa. Kakku muodostuu niin kuin lumipallo :) Aluksi mietin, että miten saan täytteen pysymään levyn päällä, mutta hyvin se levyn paikoilleen asettaminen onnistui. Kun kakku on haluamasi kokoinen laita joku paino kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin kylmenemään.

Koristelun tein seuraavana päivänä. Vatkaa kerma vaahdoksi, itse lisäsin kermaan hiukan vaniljakreemijauhetta. Laita kermavaahto kakun päälle. Tee kakun päälle aaltoja :D Laita kakku jääkaappiin. Sulata suklaa mikrossa ja laita sulanut suklaa muovipussiin. Jäähdytä hieman, leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota kakun päälle kalaverkko. Alkuperäisessä ohjeessa oli suklaasta tehty kaloja, mutta itse tein marsipaanista pari punaista rapua.

Hyvää oli!