Tämä ohje on otettu K-Pirkka lehdestä. Raikas rahkatorttu.

 

 

POHJA

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

 

TÄYTE

4 liivatelehteä

1 tlk vispikermaa

2 tlk maustettu sitruuna rahkaa

1 dl rusinoita

1/2 dl mantelirouhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 rkl säilyketölkin lientä

 

PINTA

3 liivatelehteä

1 tlk säilykepersikoita + 1 rkl sitruunamehua

1 dl säilyketölkin lientä

2 rkl säilyketölkin lientä

PINNALLE

Suklaarusinoita

1. Kiinnitä leivinpaperi irtovuoan pohjan ja reunan väliin

2. Vaahdota muna ja sokeri. Lisää joukkoon kuivat aineet, sekoita taikina varovasti. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 6 minuuttia.

3. Pane täytteen liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, rusinat, mantelirouhe ja vanilliinisokeri.

4. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Laita vuoka jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa parisen tuntia.

5. Valmista pinta. Pane liivatteet kylmään veteen. Soseuta persikat ja tölkin liemi tasaiseksi soseeksi, lisää myös 1 rkl sitruunamehu. Kuumenna tilkka söilyketölkin lientä ja liuota liivatteet liemeen.

6. Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmäsoseen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli. Irrota torttu varovaisesti vuoasta.

Koristele haluamallasi tavalla.