Tätä tein eilen makean nälkään. Oli tosi mehevää ja hyvää. Alkuperäisessä ohjeessa hellapoliisi.fi sivustolla oli ohje raparperi-kookos tortusta, lisäsin siihen pakastimen viimeiset mansikat. Hyvää oli näinkin.

 

Taikina:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

Päälle:
4-5dl pieniä raperperipaloja ja mansikkaa

Pinnalle:
50 g margariinia tai voita sulatettuna
0,5 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
1 muna
vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan.

Tasoita pinta.

Ripottele päälle raparperipalat ja mansikat.

Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kaikki pinnalle tulevat ainekset keskenään, levitä seos tortun pinnalle. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia.