Innoistuin tekemään tälläista kuivakakkua, kun jääkaapista ei löytynyt mitään kahvin kanssa syötävää. Helppo tehdä ja hyvää oli.
2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl jauhettu inkivääriä
1 tl jauhettu neilikkaa
1/4 tl suolaa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
100 g margariinia
Säilykekirsikoita
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon, sekoita huolellisesti. Lisää kermaviili, munat ja sula rasva. Sekoita hyvin, älä vatkaa. Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan, painele kirsikat taikinan sisälle ja paista uunissa 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäätyneenä.
Kommentit